captură video

Profesorul din Ocnița, care a provocat scandal printre politicieni, vine cu explicații (VIDEO)

Profesorul de educație fizică din Ocnița, care a fost filmat cu camera ascunsă și a devenit subiect de discuții chiar la ședința guvernului, a publicat o adresare video. Acesta și-a cerut scuze de la persoanele în etate, despre care a vorbit urât în înregistrare. 

„Mă numesc Boris Cușnir, sunt profesor de educație fizică la Liceul „Mihai Sadoveanu” din orașul Ocnița. Am un stagiu de peste 33 de ani de activitate pedagogică. Sunt profesorul care a fost vizat într-un filmuleț, care a fost filmat fără acordul meu, pe ascuns și a fost plasat în spațiul public”, a început discursul pedagogul.

Profesorul a filmat înregistrarea în același loc în care a fost făcut primul filmuleț.

„Vreau să vin cu scuzele de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite în adresa persoanelor în etate. Am un respect deosebit pentru persoanele în etate pentru că în curând voi fi și eu bunel și nu poate fi viitorul fără trecut. (…) În discuția cu elevii m-am străduit să explic că viitorul este în mâinile lor. Nu am avut de gând să umilesc persoanele în etate, de aceea, vin azi cu scuzele de rigoare”, s-a adresat Boris Cușnir.

Profesorul a subliniat că regretă cuvintele urâte în adresa vârstnicilor și a precizat că nu a vrut decât să covingă elevii cât este de important să fie activi civic.

„Consider că fiecare cetățean este dator să iasă la alegeri, în special populația tânără, deoarece este viitorul țării. Personal, mi-am consacrat viața pentru educarea multor generații, am foarte mulți discipoli și consider că explicarea poziției civice elevilor este o datorie a fiecărui profesor. Încă o dată vin cu scuze de rigoare pentru populația în etate care s-a simțit umilită. Mulțumesc”, a conchis pedagogul.

Amintim că,  în ajun, pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare video, în cadrul căreia un profesor din Ocnița le vorbește elevilor despre alegerile prezidențiale. Acesta critică Partidul Socialiștilor și se declară susținător al Maiei Sandu. Subiectul a ajuns și în atenția guvernului. În cadrul ședinței din 23 septembrie, premierul Ion Chicu i-a atras atenția ministrului Educației asupra acestui caz și i-a sugerat să se implice.

Pe 24 septembrie, ministrul Igor Șarov a publicat un comentariu privind acest caz pe pagina sa de Facebook. Acesta a menționat că susține și apără profesorii față de imixiunile politice de orice fel, dar a sugerat conducerii instituției „să procedeze conform prevederilor legale”.

https://www.facebook.com/boris.cusnir.1/videos/321655355591564/?extid=zNpH8o3zyTfzitPP&d=n

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol/army.md

Moldova cumpără rachete antiaeriene? Ministerul Apărării: „Toate eforturile sunt pentru creșterea nivelului de siguranță”

Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că a luat măsuri pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană ale țării, în contextul încălcărilor repetate ale spațiului aerian național de către rachete și drone din Federația Rusă. Potrivit instituției, astfel de incidente au fost înregistrate în ultimii trei ani și au reprezentat o amenințare directă la adresa securității cetățenilor.

„Aceste situații au pus în pericol direct siguranța cetățenilor noștri. Protejarea vieții și securității oamenilor rămâne o prioritate esențială pentru Ministerul Apărării. În acest context, instituția a întreprins măsurile necesare pentru consolidarea capacităților de apărare aeriană ale țării, inclusiv cu sprijinul partenerilor externi”, anunță Ministerul Apărării.

Instituția precizează că, din considerente de securitate și confidențialitate, nu poate anunța public mai multe detalii: „Vă asigurăm, însă, că toate aceste eforturi sunt pentru creșterea nivelului de siguranță a populației și protecția spațiului aerian național”.

Potrivit portalului Agora.md, care citează date din Registrul armamentului convențional al ONU, Republica Moldova a achiziționat din Polonia 44 de sisteme antiaeriene portabile de tip Piorun. Nu este clar dacă livrarea include doar lansatoarele, doar rachetele sau ambele.

Sistemele Piorun, produse de compania poloneză MESKO, sunt concepute pentru a combate elicoptere, avioane, drone și rachete de croazieră. Acestea sunt echipate cu focoase dotate cu senzori de proximitate, ceea ce le permite să neutralizeze ținta chiar și în cazul unei treceri foarte apropiate.

Amintim că, în aprilie, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi declara că Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Republica Moldova, care va include și sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit acestuia, noile sistem vor fi capabile să intercepteze și să distrugă aparate de zbor, avioane, elicoptere și unele tipuri de rachete. Ajutorul urmează să fie acordat sub formă de grant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: