Profesorul din Ocnița, care a provocat scandal printre politicieni, vine cu explicații (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Profesorul din Ocnița, care a provocat scandal printre politicieni, vine cu explicații (VIDEO)

Profesorul de educație fizică din Ocnița, care a fost filmat cu camera ascunsă și a devenit subiect de discuții chiar la ședința guvernului, a publicat o adresare video. Acesta și-a cerut scuze de la persoanele în etate, despre care a vorbit urât în înregistrare. 

„Mă numesc Boris Cușnir, sunt profesor de educație fizică la Liceul „Mihai Sadoveanu” din orașul Ocnița. Am un stagiu de peste 33 de ani de activitate pedagogică. Sunt profesorul care a fost vizat într-un filmuleț, care a fost filmat fără acordul meu, pe ascuns și a fost plasat în spațiul public”, a început discursul pedagogul.

Profesorul a filmat înregistrarea în același loc în care a fost făcut primul filmuleț.

„Vreau să vin cu scuzele de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite în adresa persoanelor în etate. Am un respect deosebit pentru persoanele în etate pentru că în curând voi fi și eu bunel și nu poate fi viitorul fără trecut. (…) În discuția cu elevii m-am străduit să explic că viitorul este în mâinile lor. Nu am avut de gând să umilesc persoanele în etate, de aceea, vin azi cu scuzele de rigoare”, s-a adresat Boris Cușnir.

Profesorul a subliniat că regretă cuvintele urâte în adresa vârstnicilor și a precizat că nu a vrut decât să covingă elevii cât este de important să fie activi civic.

„Consider că fiecare cetățean este dator să iasă la alegeri, în special populația tânără, deoarece este viitorul țării. Personal, mi-am consacrat viața pentru educarea multor generații, am foarte mulți discipoli și consider că explicarea poziției civice elevilor este o datorie a fiecărui profesor. Încă o dată vin cu scuze de rigoare pentru populația în etate care s-a simțit umilită. Mulțumesc”, a conchis pedagogul.

Amintim că,  în ajun, pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare video, în cadrul căreia un profesor din Ocnița le vorbește elevilor despre alegerile prezidențiale. Acesta critică Partidul Socialiștilor și se declară susținător al Maiei Sandu. Subiectul a ajuns și în atenția guvernului. În cadrul ședinței din 23 septembrie, premierul Ion Chicu i-a atras atenția ministrului Educației asupra acestui caz și i-a sugerat să se implice.

Pe 24 septembrie, ministrul Igor Șarov a publicat un comentariu privind acest caz pe pagina sa de Facebook. Acesta a menționat că susține și apără profesorii față de imixiunile politice de orice fel, dar a sugerat conducerii instituției „să procedeze conform prevederilor legale”.

Bună seara. Vin cu un mesaj către Dumneavoastră.

Posted by Boris Cusnir on Thursday, September 24, 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: