PSRM: Opoziția are intenția de a veni la putere prin intermediul unei revoluții
Full Article 3 minutes read

PSRM: Opoziția are intenția de a veni la putere prin intermediul unei revoluții

Președintele Igor Dodon susține că adevăratul motiv pentru care opoziția parlamentară s-a împotrivit acordului încheiat cu guvernul Rusiei privind obținerea unui credit în mărime de 200 mln de euro nu sunt condițiile acordului, ci „intenția de a veni la putere prin intermediul unei revoluții”. Cel puțin asta se arată într-un comunicat de presă publicat vineri, 24 aprilie, pe site-ul Partidului Socialiștilor. 

Precizarea a fost publicată pe site-ul PSRM, în contextul declarației lui Igor Dodon din cadrul platformei „Președintele răspunde” din 24 aprilie.

„De ce atâta gălăgie în jurul creditului rusesc? Împotrivă sunt acei deputați, acele forțe care în ultimii 10 ani au fost la putere. Ei au luat credite de la partenerii din Vest, știm ce s-a întâmplat cu aceste credite, care au furat un miliard de dolari din sistemul bancar, acum ei strigă cel mai mult împotriva creditului rusesc”, a spus Dodon.

Mai mult, Igor Dodon consideră că opoziția „a sperat” că guvernul va intra în incapacitate de plată a salariilor, pensiilor și altor prestații sociale și pe fundalul unor nemulțumiri în masă vor reveni la guvernare.

„De ce strigă? Nu pentru că nu le place un anumit punct din acord. Întrebarea e alta. Ei au sperat foarte mult că noi nu vom avea surse financiare, nu vom putea face față, vor ieși în stradă pentru că nu se plătesc salariile și pensiile, și pe fundalul revoluției ei vor veni la putere. Alte argumente nu sunt”, a declarat Dodon.

Președintele a mai remarcat că, imediat după ce Rusia a anunțat despre acordarea acestui credit Republicii Moldova, au reacționat și alți parteneri.

„Peste câteva ore am primit creditul de la FMI, apoi UE a anunțat că este gata să ne acorde 100 de milioane de euro. Le suntem recunoscători tuturor: UE, SUA. Dar cu un ajutor financiar concret a venit Rusia, pentru aceasta vreau să-i aduc mulțumiri. Noi apreciem foarte mult acest pas”, a mai spus Dodon.

Contactat de NM, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a spus că va reveni mai târziu cu un comentariu.

Iar președinta PAS, Maia Sandu și-a exprimat opinia că „aceste acuzații pot fi făcute doar cineva care este rupt de realitate”.

Amintim că, în cadrul ședinței din 23 aprilie, majoritatea parlamentară, susținută de deputatul independent Alexandr Oleinic, a votat pentru ratificarea acordului cu guvernul Federației Ruse prin care Republica Moldova va primi un împrumut financiar de stat în sumă de 200 milioane de euro.

Împotriva acestui împrumut s-au pronunțat deputații din fracțiunile Platforma DA, PAS, Șor și grupul Candu, care au criticat dur prevederile.

Mai mult, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a scris că după ce Republica Moldova va ieși din criza provocată de pandemia de coronavirus, formațiunea va cere demiterea guvernului Chicu.

Ulterior, Curtea Constituțională, la sesizarea deputaților din grupul Pro Moldova, a suspendat intrarea în vigoare a documentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: