„Se începe un nou episod al furtului miliardului!” Reacții după ratificarea acordului privind creditul rusesc
Full Article 4 minutes read

„Se începe un nou episod al furtului miliardului!” Reacții după ratificarea acordului privind creditul rusesc

Ratificarea acordului dintre guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse privind acordarea unui credit în mărime de 200 mln euro a provocat reacții aprinse pe Facebook. 

Deputații din opoziția parlamentară au criticat dur faptul că deputații socialiști și cei ai Partidului Democrat au susținut ratificarea acordului de finanțare din partea Federației Ruse. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a prognozat urmări fatale pentru PDM.

„Creditul rusesc a fost votat în formula actuală! Partidul Democrat oficial a murit! Mă tem că se începe un nou episod al furtului miliardului!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Creditul rusesc a fost votat în formula actuală! Partidul Democrat oficial a murit!Mă tem că se începe un nou episod al furtului miliardului!

Geplaatst door Radu Marian op Donderdag 23 april 2020

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a scris că, imediat după ieșirea din criza pandemică, formațiunea pe care o reprezintă va cere demiterea guvernului Chicu.

„Țara noastră va fi anexată financiar și politic Rusiei, prin complicitățile obscure ale unor parlamentari PD care au propria lor agendă politică și electorală. Asistăm, din păcate, la cea mai mare operațiune financiară patronată de Igor Dodon, de forțele externe care îl susțin și de acoliții săi din PD! (…) Mai simplu spus, Guvernul Chicu a dat faliment! PUNCT! Dacă nu ai găsit soluții să crești economia, să crești veniturile pentru a balansa cheltuielile, să faci oamenilor viața mai ușoară și să asiguri pensii și salarii PLECI ACASĂ!”, a subliniat Năstase.

Creditul aprobat azi în parlament este calul troian al economiei din Republica Moldova! Țara noastră va fi anexată…

Geplaatst door Andrei Nastase op Donderdag 23 april 2020

Iar candidatul propus de Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile parlamentare anticipate pe circumscripția uninominală Hâncești, Mihail Druță, a calificat decizia drept „zi neagră”, iar legea respectivă drept „antinațională”.

ZI NEAGRĂ ÎN SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ23 APRILIE 2020: Deputații socialiști ai lui Dodon și deputații democrați ai lui Filip…

Geplaatst door Mihail Druță op Donderdag 23 april 2020

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza a amintit de cazul ex-președintelui Ucrainei, Victor Ianukovici.

„Cazul lui Ianukovici său mai nou Maduro nu i-a învățat nimic? Astăzi traseul pentru cineva e clar. Nu la Miami, nu. La Rostov”, a scris Ion Sturza.

Moldovenii ca moldovenii, înșfacă și fug!Dar rușii ? Cazul lui Ianukovici său mai nou Maduro nu i-a învățat…

Geplaatst door Sturza Ion op Donderdag 23 april 2020

Iar fostul ministru al Economiei Alexandr Muravschi a explicat că Republica Moldova a luat și va continua să ia credite și alte forme de împrumuturi externe, la fel ca majoritatea altor state.

„Problema nu este în faptul că luăm credite, dar în faptul că trebuie să asigurăm utilizarea efectivă a acestora”, a scris Alexandr Muravschi.

На часто возникающие вопросы: "Да сколько можно брать кредиты? Когда мы уже будем обеспечивать себя сами?" возьму на…

Geplaatst door Alexandr Muravschi op Donderdag 23 april 2020

Expertul în energetică Sergiu Tofilat a notat că este necesară solicitarea ca Federația Rusă să interpreteze printr-o hotărâre a Dumei de Stat care este procedura de coordonare a împrumuturilor unor companii private, care vor fi incluse în datoria de stat a Republicii Moldova.

„Asta ne va permite să contestăm situațiile când anumite firme din Moldova vor lua împrumuturi într-o veselie de la băncile rusești fără aprobare de Parlamentul Republicii Moldova. Am mai avut noi garanții “secrete” aprobate de Guvern, după care a dispărut miliardul din rezervele BNM. Dacă acest lucru nu va fi făcut, riscăm să ne trezim că Dodon înainte de plecarea de la guvernare își va face “plinul” – va contracta credite de la băncile rusești și le va include în datoria de stat a Moldovei, iar noi le vom întoarce”, a avertizat Tofilat, care este și consilier municipal.

Acordul de împrumut cu Federația Rusă a fost votat. Trebuie să ne pregătim cum vom preveni eventualele abuzuri. Este…

Geplaatst door Sergiu Tofilat op Donderdag 23 april 2020

Amintim că joi, 23 aprilie, acordul care prevede acordarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro a fost ratificat de Parlament. Proiectul a fost votat în două lecturi de deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. Amendamentul propus de Partidul Acțiune și Solidaritate nu a fost acceptat, iar cel al democraților a trecut. Potrivit ultimului, eventuala garantare a creditelor private din bugetul de stat urmează să fie aprobată doar prin decizia parlamentului

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: