Putin a însărcinat FSB, poliția și Biserica Ortodoxă Rusă să-i învețe pe cetățeni cum să își educe copiii

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o dispoziție privind crearea unui grup de lucru interinstituțional pentru educația copiilor și a tineretului. Potrivit documentului, grupului format din 38 de oficiali i s-a încredințat sarcina de a crea un „spațiu educațional unificat” în toate instituțiile de învățământ din țară, precum și de a promova „valorile spirituale și morale tradiționale rusești” în rândul copiilor și tinerilor. Din grup fac parte persoane din FSB, poliție și Biserică.

Potrivit The Moscow Times, în fruntea acestui grup, care se va ocupa și de elaborarea legislației în domeniul educației morale, Putin l-a numit pe Serghei Kirienko, adjunctul șefului administrației prezidențiale și responsabilul pentru politica internă a Kremlinului.

Din grup fac parte și reprezentanți ai principalelor structuri de forță din țară – adjunctul șefului FSB, Serghei Egorov, prim-adjunctul ministrului de interne, Aleksandr Gorovoi, și adjunctul ministrului apărării, șef al direcției militar-politice din cadrul ministerului, Viktor Goremîkin.

Acestora li se alătură directori ai principalelor instituții media de propagandă – directorul general al VGTRK, Oleg Dobrodeev, și directorul general al „Primului Canal”, Konstantin Ernst. Din grup mai face parte și Mitropolitul de Simferopol și Crimeea, Tihon (Șevkunov), despre care presa rusă a scris că este duhovnicul personal al lui Vladimir Putin.

Grupului de lucru i-a fost atribuită sarcina de a implementa ordinul prezidențial privind întărirea semnificativă a propagandei patriotice în rândul tinerilor. Conform planului de atingere a obiectivelor naționale de dezvoltare ale Rusiei până în 2030, în următorii șase ani, ponderea tinerilor implicați în educația patriotică ar trebui să crească de aproape trei ori – de la 28% la 75%.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: