Putin a numit atacul asupra orașului Belgorod „act terorist”: „Fierbe totul în mine”
Full Article 3 minutes read

Putin a numit atacul asupra orașului Belgorod „act terorist”: „Fierbe totul în mine”

Dictatorul rus Vladimir Putin a declarat că atacul ucrainean din 30 decembrie asupra orașului Belgorod din Rusia este „un act terorist”. Precizarea a fost făcută pe 1 ianuarie, în timpul unei întâlniri cu soldați răniți pe frontul din Ucraina la spitalul Vișnevski din regiunea Moscovei. Putin a spus că, drept răspuns, armata rusă își va intensifica bombadamentele asupra țării vecine.

Ceea ce s-a întâmplat în Belgorod este, fără îndoială, un act terorist. Pentru că, sub acoperirea a două rachete, au tras din sisteme de lansare multiple de rachete și MLRS. Ca militari, știți ce este MLRS. Această armă este nediscriminatorie și lovește zone largi. Și cu aceste arme au lovit centrul orașului. Un atac țintit asupra populației civile”, a declarat Putin.

Președintele rus a adăugat că „el însuși este furios” din cauza bombardamentelor de la Belgorod. „De asemenea, putem lovi piețele din Kiev și din orice alt oraș, copii merg pe acolo, mame cu cărucioare. Înțeleg, fierbe totul în mine, dar ce, trebuie să lovim civilii? Nu, lovim ținte militare și asta vom face”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, Federația Rusă, ca răspuns la astfel de atacuri, își va spori bombardamentele asupra Ucrainei.

Ați observat că literalmente a doua zi au fost date astfel de lovituri. Și astăzi, după părerea mea, sunt bombardamente, iar mâine o vom face din nou. Ei vor să ne intimideze și să creeze incertitudine în țară. Ne vom spori bombardamentele. Nici o crimă împotriva populației civile nu va rămâne nepedepsit”, a spus dictatorul.

Orașul Belgorod a fost bombardat în după-amiaza zilei de 30 decembrie. În urma atacului, 24 de persoane au fost ucise și 109 de persoane au fost rănite. Autoritățile de la Moscova au declarat că atacul asupra Belgorodului a fost efectuat de Ucraina, cu participarea Marii Britanii, scrie Meduza.

Ulterior, serviciile speciale ucrainene au confirmat pentru BBC că atacul asupra Belgorodului este un răspuns la atacurile Rusiei asupra orașelor din Ucraina, din noaptea de 29 decembrie. Potrivit sursei publicației, ținta a fost infrastructura militară iar vina pentru victimele civile rămâne pe seama „muncii incompetente a apărării aeriene ruse”. Ca răspuns la atacul asupra Belgorodului, trupele ruse au lansat un atac asupra Harkovului. 28 de persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist britanic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: