Reacția Ambasada Rusiei, după ce pe memorialul soldaților sovietici din Hâncești a fost scris mesajul „moarte ocupanților”
Full Article 2 minutes read

Reacția Ambasada Rusiei, după ce pe memorialul soldaților sovietici din Hâncești a fost scris mesajul „moarte ocupanților”

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a venit cu o reacție după ce memorialul din satul Rusca, raionul Hâncești, consacrat soldaților sovietici, a fost vandalizat. Diplomații ruși au cerut autorităților locale să restabilească monumentul.

„Condamnăm vehement încă un act de vandalism asupra complexului memorial consacrat soldaților sovietici din satul Rusca, raionul Hîncești. Eroii regimentului de infanterie 161 din cadrul Diviziei moldovenenești au întâmpinat cu curaj hitleriștii în primele ore de după începerea celui de-al Doilea Război Mondial din 22 iunie 1941. Rezistând agresiunii fasciste, au murit într-o luptă inegală. Se pare că în anul când se împlinesc 80 de ani de la atacul Germaniei asupra Uniunii Sovietice, memoria veșnică a celor căzuți nu le dă pace urmașilor naziști ai celor înfrânți. Acum, în furie și neputință, se răzbună pe morți. Chemăm forțele de ordine și autoritățile locale să îi pedepsească pe cei vinovați, iar memorialul – să fie adus în starea corespunzătoare. Memoria soldaților noștri este sfântă”, se arată în comunicat.

Reacția vine după ce, în ajun, Info Curier Hâncești a scris că, pe 31 ianuarie, un angajat al poliției, efectuând razii de patrulare pe intinerarul deservit, a depistat că memorialul consacrat Eroilor căzuți în cel de-al 2-lea Război Mondial din localitatea Rusca a fost vandalizat. Aceștia au scris cu vopsea albastră „moarte ocupanților”.

Făptașii nu au fost, deocamdată, identificați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: