Reacția Ambasadei Rusiei la ultimele decizii ale parlamentului, care vizează componența Curții Constituționale
Full Article 1 minutes read

Reacția Ambasadei Rusiei la ultimele decizii ale parlamentului, care vizează componența Curții Constituționale

NM a solicitat o reacție de la Ambasada Rusiei în Republica Moldova în legătură cu ultimele decizii ale parlamentului, care vizează componența Curții Constituționale. Instituția ne-a comunicat că urmărește îndeaproape ceea ce se întâmplă în politica de la Chișinău.

„Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova urmărește îndeaproape dinamica politicii interne de la Chișinău și susține stabilitatea și bunăstarea atât a țării, cât și a cetățenilor săi în contextul crizei politice și epidemiologice”, se arată în răspunsul ambasadei.

La subiectul schimbărilor de la Curtea Constituțională a venit cu reacții ambasadorul Uniunii Europene și ambasadorul SUA. Peter Michalko a declarat că evenimentele din parlament reprezintă „un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova”, iar Dereck Hogan a spus că „această lipsă de respect pentru separarea puterilor este un semn îngrijorător pentru viitorul Moldovei”.

Precizăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: