Reacția Chișinăului, după ce Putin a anulat decretul prin care recunoaște suveranitatea Republicii Moldova
Full Article 50 second read

Reacția Chișinăului, după ce Putin a anulat decretul prin care recunoaște suveranitatea Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrității Europene (MAEIE) informează că a luat notă de decizia de abrogare a decretului privind politica externă a Federației Ruse din anul 2012.

Ministerul de Externe susține că se va analiza cu atenție conținutul noii concepții o dată ce va fi făcută publică.

„În ceea ce privește abordarea țării noastre privind reglementarea transnistreană – rămânem ferm atașați unui proces de reglementare pașnică a conflictului.

De asemenea, vom continua să cerem retragerea fortelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova conform angajamentelor”, a declarat ofițerul de presă al MAEIE, Filip Cojocaru.

Amintim că, Vladimir Putin a semnat un decret de anulare a unui document din 2012, care se referea la politica externă a Rusiei. Una dintre prevederile documentului stipula că „Federația Rusă va căuta soluționarea problemei transnistrene, având la bază respectarea suveranității, integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova, prin acordarea statutului special Transnistriei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: