Reglementările-cadru privind redeschiderea grădinițelor, aprobate de autorități
Full Article 2 minutes read

Reglementările-cadru privind redeschiderea grădinițelor, aprobate de autorități

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au semnat ordinul comun referitor la aprobarea Reglementărilor-cadru speciale privind punerea în aplicare a Instrucțiunii de pregătire pentru redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie.

x

Actul normativ aprobat conține reglementări specifice privind măsurile preventive pe care instituția trebuie să le întreprindă pentru asigurarea funcționării în siguranță a instituției de educație timpurie și pentru minimalizarea riscurilor infectării copiilor și personalului în timpul aflării în instituție.

Potrivit Ministerul Educației, pentru redeschiderea grădinițelor/grupelor de copii preșcolari este necesar de parcurs trei etape de bază:

1. Etapa de pregătire a redeschiderii instituțiilor de educație timpurie: autoevaluarea oportunităților și riscurilor iminente privind redeschiderea instituției, realizarea acțiunilor și lucrărilor/dotărilor (echipamente de securitate individuală, produse de curățenie și dezinfectante), elaborarea planului instituțional de redeschidere și reluare a activității, instruirea/informarea angajaților și a părinților despre noile condiții de activitate a instituției în perioada de carantină.

2. Etapa de testare: revenirea la grădiniță se face gradual, în funcție de situația epidemiologică din localitatea respectivă, cu 1-2-3 grupe de copii cu vârsta 5-6-7 ani, micșorate ca număr per grupă, cu micșorarea timpului de aflare a copiilor în instituție, în funcție de gradul de implicare a părinților în muncă, în 1-2-3 grădinițe din localitate/sector, în spațiile educaționale și de îngrijire pregătite din perspectiva controlului infecției COVID-19.

3. Etapa de bază: reluarea propriu-zisă a activității instituției, în conformitate cu reglementările-cadru speciale:

– primirea copiilor (filtrul de dimineață, păstrarea distanței, limitarea intersectărilor grupelor de copii etc.)

– organizarea procesului educațional și de îngrijire (activități preponderent în aer liber, dezinfecția jucăriilor, materialelor didactice, educația copiilor pentru păstrarea distanței fizice/sociale etc.).

– activitatea angajaților în perioada carantinei (purtarea măștilor în incinta instituției și când interacționează cu cel puțin 1 persoană, limitarea intersectărilor, igienizarea, dezinfectarea și aerisirea periodică a spațiilor, suprafețelor etc.).

Amintim că autoritățile au anunțat că grădinițele ar putea să se redeschidă la 1 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: