Regulile anunțate de CEC pentru observatorii internaționali și jurnaliștii străini ce vin din zonele roșii de COVID
Full Article 2 minutes read

Regulile anunțate de CEC pentru observatorii internaționali și jurnaliștii străini ce vin din zonele roșii de COVID

Observatorii internaționali la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor putea intra în țară chiar dacă vin din statele clasificate ca zonă roșie din cauza pandemiei de coronavirus.  Potrivit unui comunicat de presă emis de Comisia Electorală Centrală (CEC) în data de 8 septembrie, decizia a fost luată ieri de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Persoanele care vin din țările clasificate ca zonă roșie nu vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, în cazul în care nu vor prezenta semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă. Totodată, observatorii internaționali urmează să dețină dovada acreditării eliberate de către Comisia Electorală Centrală, iar jurnaliștii străini – de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Menționăm că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS) stabilește lista ţărilor cu risc epidemiologie sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi, care este publicată pe paginile oficiale ale MSMPS, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

CEC amintește că, organizațiile internaționale și cele din străinătate pot depune cereri pentru acreditarea observatorilor doar după recepționarea unei invitații din partea Comisiei Electorale Centrale. Termenul limită pentru depunerea actelor pentru acreditare este data de 24 octombrie 2020.

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru data de 1 noiembrie 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: