Rep. Moldova, spre coada clasamentului privind competitivatea muncii
Full Article 1 minutes read

Rep. Moldova, spre coada clasamentului privind competitivatea muncii

Republica Moldova se află pe locul 86 din 132 de state într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă. Datele au fost publicate în raportul „The Global Talent Competitiveness Index”, realizat de şcolile de business „Insead” şi „Adecco”.

Lideri la acest capitol sunt Elveția (1), SUA (2), Singapore (3), Suedia (4), Danemarca (5) și Olanda (6). La polul opus sunt Congo (130), Angola (131) și Yemen (132).

Moldova a ocupta poziția 86 în clasament, fiind devansată de statele vecine. Ucraina este cu 20 de poziții mai sus, pe locul 66, iar România a ocupt locul 64. Federația Rusă este pe poziția 48 în acest clasament.

Competitivitatea țărilor a fost analizată din punct de vedere al mai multor criterii privind mediul de afaceri şi reglementarea, deschiderea economiei faţă de străinătate, imigranţi şi minorităţi, educaţie, protecţie socială, calitatea vieţii, sănătate, productivitate, prezenţa profesioniştior cu înaltă pregătire şi inovare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: