Reprezentanții Grădinii Zoologice din Odesa reacționează în cazul leului ținut de un moldovean: „Nu am dat animale nimănui”
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Odesa reacționează în cazul leului ținut de un moldovean: „Nu am dat animale nimănui”

Reprezentanții Grădinii Zoologice din Odesa reacționează urmare a puiului de leu zărit într-o pădure de la Ștefan Vodă. Anterior, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului din Republica Moldova declara că animalul i-a fost oferit în dar moldoveanului de Grădina Zoologică din Odesa. Cea din urmă spune că leul „nu are nicio legătură” cu grădina zoologică din Ucraina. 

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga menționa, pentru știri.md, că leul aparține unui moldovean care ar fi primit animalul în dar.

Reprezentantul instituției preciza că leul i-a fost oferit în dar cetățeanului Republicii Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților.

Grădina Zoologică din Odesa spune că nu a oferit nimănui animale.

„Pe mai multe resurse de internet au apărut informații despre un leu găsit într-o pădure. Leul nu are nicio legătură cu grădina zoologică din Odesa și nu a fost niciodată la grădina zoologică din Odesa. Grădina zoologică nu a dat animale nimănui”, se arată în declarația reprezentanților de la Odesa.

Totodată, conducerea Grădinii Zoologice din Odesa menționează că „va afla circumstanțele acestei istorii”.

***

Leul a fost zărit într-o pădure din localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă, de câțiva pescari care treceau prin zonă. Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului menționa că acesta aparține unui cetățean moldovean, care a primit animalul în dar de la Grădina Zoologică din Odesa – „în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților”.

Totodată, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului a anunțat că animalul urmează să ajungă la Grădină Zoologică din Chișinău. Iar, moldoveanul care a primit în dar leul s-a ales cu un proces-verbal.

Ulterior, proprietarul puiului de leu a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu va permite ca animalul să fie transmis la Grădina Zoologică din Chișinău. El a spus că deține documentele necesare care demonstrează că puiul de leu i-a fost oferit în dar de o asociație pentru protecția animalelor din Ucraina.

„Avem acte că animalul a fost donat. Eu am fost voluntar la mai multe asociații din Ucraina și am salvat de la moarte zeci de cai, ponei. O parte din măgari și cai au ajuns în Moldova, pentru că o asociație din România nu a putut să ia mai mult în camioane”, a spus bărbatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: