Partidul „Democrația acasă” califică acțiunile CNA în privința lui Costiuc „abuzive” și la „comandă”
Full Article 2 minutes read

Partidul „Democrația acasă” califică acțiunile CNA în privința lui Costiuc „abuzive” și la „comandă”

Membrii Partidului „Democrația acasă” condamnă și își exprimă dezacordul cu acțiunile reprezentanților Centrului Național Anticorupție (CNA) și ale Procuraturii Anticorupție la adresa liderului formațiunii Vasile Costiuc. Ei consideră că sunt „abuzive” și executate „la comandă”, cu scopul de a-l determina pe Costiuc să înceteze cu criticile la adresa guvernării. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă din 13 ianuarie.

„Considerăm că telefonul mobil a fost sustras doar pentru a avea acces la date cu caracter personal care se conțin acolo. Mulți cetățeni au expediat domnului Vasile Costiuc diverse informații în unele figurând și nume din actuala guvernare și sateliții săi. Suntem siguri că ore întregi, conținutul telefonului a fost minuțios studiat și raportat direct guvernării” a afirmat Tatiana Curchi, membră a partidului Politic.

Un alt reprezentant al formațiunii, a precizat că Vasile Costiuc ține greva foamei pentru 72 de ore de frica unor acțiuni care ar avea ca scop „lichidarea sa fizică”.

În cele din urmă, cei prezenți în conferință, au îndemnat simpatizanții și susținătorii lui Costiuc să meargă astăzi în fața Centrului Național Anticorupție pentru a adresa „o urare” în ajun de Sfântul Vasile.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu.

Procurorii anticorupție urmează să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate  în privința tuturor persoanelor vizate în acest dosar penal.

De menționat că Vasile Costiuc critică, de obicei, acțiunile guvernării și denunță mai multe activități ilegale. Toate intervențiile sale sunt transmise în direct pe pagina de Facebook „Democrația acasă”, care este urmărită de peste 400 de mii de utilizatori.

Partidul „Democrația acasă” a participat și la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 fiind votat de 21 255 de cetățeni sau 1,45 % din electorat, neatingând pragul electoral.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: