Reprezentanții PSRM vor merge la consultările anunțate de Președinție
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții PSRM vor merge la consultările anunțate de Președinție

Reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) vor merge pe 29 martie la consultările inițiate de președinta țării, Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Carmena Sterpu.

Deocamdată nu este clar cine anume dintre reprezentanții PSRM se va întâlni cu Maia Sandu. Ultima oară, la discuții a participat inclusiv liderul formațiunii, Igor Dodon.

Precizăm că și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au anunțat că vor participa la consultări.

Discuțiile sunt planificate pentru ora 13:00 cu reprezentanții „Pentru Moldova” și 13:30 cu PSRM.

***

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului. Întrevederea urma să se desfășoare pe 26 martie, după ce, în ajun, parlamentul a eșuat să învestească un nou guvern.

La începutul ședinței parlamentului din 26 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a luat cuvântul și i-a cerut președintei țării să amâne data consultărilor, pe motiv că parlamentul are o agendă solicitantă. Cu un mesaj similar a venit și deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, care i-a sugerat șefei statului să vină ea în plenul parlamentului, „dacă mai este nevoie de consultări”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: