Republica Moldova își alege astăzi reprezentantul la Eurovision. Unde poate fi urmărită Finala Națională 
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova își alege astăzi reprezentantul la Eurovision. Unde poate fi urmărită Finala Națională 

Republica Moldova își alege pe 4 martie reprezentantul la Eurovision Song Contest 2023. Finala Națională va fi transmisă în direct la postul public de televiziune Moldova 1, cu începere de la ora 19:00.

În Finala Națională vor cânta zece concurenți, selectați în cadrul etapei Audițiilor Live. Artiștii vor evolua cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice.

Concurentul, care va acumula cel mai mare punctaj, va reprezenta Republica Moldova la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public.

În Finala Națională din Republica Moldova vor evolua doi invitați speciali – câștigătorii etapei naționale din România și Letonia. Artiștii vor urca în scenă în timpul televoting-ului. De menționat că inițial se planifica să fie și reprezentantul Poloniei. Moldova1 scrie că câștigătoarea etapei naționale Eurovision Song Contest 2023 din Polonia, Blanka, nu poate veni în Republica Moldova din cauza anulării zborurilor de către compania Air Moldova.

Amintim că în premieră, Compania „Teleradio-Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea să voteze gratuit în regim online. Totodată, Finala Națională va fi retransmisă pentru prima dată în zece țări.

Finala Națională Eurovision 2023 va putea fi urmărită live pe Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova, Moldova1, Compania „Teleradio-Moldova” și pagina oficială de YouTube TRM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: