Restricții de circulație a transportului de mare tonaj în zilele cu temperaturi de peste 30°C. Precizările ASD
Full Article 2 minutes read

Restricții de circulație a transportului de mare tonaj în zilele cu temperaturi de peste 30°C. Precizările ASD

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) atenționează despre instituirea restricției provizorii de circulație a transportului cu masa totală, care depășește 20 de tone pe drumurile naționale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic în zilele cu temperaturi ale mediului de peste 30°C.

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale este interzisă între orele 10.00 – 20.00, cu scopul de a preveni deteriorarea sectoarelor de drum cu capacitate portantă redusă și trafic sporit. În acest sens sunt instalate indicatoare restrictive corespunzătoare.

Restricțiile nu se referă la vehiculele, care efectuează transporturi de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C, se sancţionează conform prevederilor art. 224, alin. (12) din Codul contravențional al Republicii Moldova.

ASD îndeamnă participanții la trafic să anunțe Inspectoratul Național de Securitate Publică, la numărul 112, în cazul în care observă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice naționale cu acces restricționat pentru acestea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: