Rezerviștii, din nou, invitați la instruiri. Precizările Armatei Naționale
Full Article 1 minutes read

Rezerviștii, din nou, invitați la instruiri. Precizările Armatei Naționale

Armata Națională planifică în luna mai desfășurarea exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate. În acest context, Centrele Militare Teritoriale (CMT) vor invita rezerviștii la sediile CMT-lor pentru actualizarea datelor personale, precum și pentru înmânarea ordinelor pentru participare la instruire.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, exercițiile se vor desfășura în perioadele 15-19 mai și 22-26 mai curent.

Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, participanții la exercițiu, care durează cinci zile, vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

În acest context, Ministerul Apărării solicită cetățenilor care vor primi ordine de chemare, să se abțină de la publicarea acestora pe rețelele de socializare, ceea ce ar putea genera speculații.

Astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți, cele mai recente au fost desfășurate în luna aprilie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: