Armata Națională din Moldova scoate rezerviștii pe poligoane timp de patru luni
Full Article 2 minutes read

Armata Națională din Moldova scoate rezerviștii pe poligoane timp de patru luni

Armata Națională planifică desfășurarea în perioada aprilie-septembrie a exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate. Anunțul a fost făcut, pe 22 martie, de către Ministerul Apărării.

Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucţie, tehnica militară și armamentul de infanterie.

Persoanele preconizate pentru participarea la instruire vor fi informate prin ordine de chemare de către Centrele Militare Teritoriale și municipale, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Ministerul Apărării a menționat că exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Precizăm că purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă, s-a referit, în cadrul briefing-ului după ședința Cabinetului de miniștri, la subiectul exercițiilor rezerviștilor. Acesta a îndemnat instituțiile media ca în cazul în care în spațiul public vor apărea zvonuri precum că aceste activități ar fi pregătiri legate de situația de securitate din regiune, să le raporteze.

„Nu credeți în sperietori atunci când informația este văddit falsă. Verificați din surse oficiale Nu am să obosesc să repet că în cazul în care vedeți falsuri pe rețelele sociale raportațile la respectiva rețea ca să fie scoase ulterior. În cazul radio-urilor și televiziunilor dacă vedeți informații care sunt false și sunt distribuite în mod fals contactați redacția care le-a difuzat, dar și puteți sesiza Consiliul Audiovizualului”, a precizat acesta.

De notat că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile iulie și septembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: