România a modificat regulile de intrare în țară pentru cetățenii altor țări
Full Article 2 minutes read

România a modificat regulile de intrare în țară pentru cetățenii altor țări

Cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei, transmite MOLDPRES.

Ambasada României la Chișinău informează că, începând cu 1 iulie, au fost operate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul introducerii unor excepții noi, dar și eliminării unor categorii profesionale exceptate anterior.

Potrivit unui comunicat recent al Ambasadei României, a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României, dar nu s-au introdus restricții privind intrarea în România a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, toți cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit).

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile (cu excepția celor care vin din UE/ SEE/ Confederația Elvețiană).

Sunt scutite de măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

De asemenea, cu caracter de noutate, se exceptează de la măsura carantinei persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de alte categorii.

Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: