România s-a calificat la EURO 2024. Deputat PAS: „Indiferent ce va face Moldova, vom avea cel puțin o echipă pentru care sa ne bată inima”
Full Article 2 minutes read

România s-a calificat la EURO 2024. Deputat PAS: „Indiferent ce va face Moldova, vom avea cel puțin o echipă pentru care sa ne bată inima”

România merge la EURO 2024, după victoria 2-1 cu Israel, de sâmbătă seară, anunță G4media. Fotbaliștii care au marcat pentru tricolori sunt Ianis Hagi și George Pușcaș.

În acest moment, România este prima în Grupa I, cu 19 puncte, Elveția pe locul doi, cu 17 puncte, iar Israel pe locul trei, cu 12 puncte. Urmează ultimul meci din grupă.

Premierul român Marcel Ciolacu a transmis felicitări echipei naționale de fotbal, după calificarea la Euro 2024. „Calificareee! Suntem la EURO, în sfârșit! Bravo, băieți! După ani de zile de așteptare chinuitoare, i-aţi făcut din nou fericiți pe români!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, sâmbătă, după meci.

Victoria României a fost comentată și la Chișinău. Deputatul PAS Radu Marian a scris: „Indiferent ce va face Moldova luni, vom avea cel puțin o echipă pentru care sa ne bată inima la EURO 2024. România noastră s-a calificat! Hai, România! (…) Ar fi extraordinar ca ambele țări românești să se califice la EURO”.

S-a expus și ministrul Dezvoltării Regionale, de la Chișinău, Andrei Spînu: „România s-a calificat la EURO24. Moldova joacă pentru calificare mâine. Ținem pumnii!”.

Amintim că meciul de fotbal Moldova – Albania, din cadrul calificărilor pentru Campionatul European 2024  s-a încheiat cu scor egal – 1:1. Partida a fost disputată, în seara zilei de 17 noiembrie, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

După acest meci, Moldova se află pe locul patru în Grupa E de calificare, cu 10 puncte. Naționala Moldovei va juca ultimul meci din cadrul calificărilor pentru UEFA EURO 2024 luni, 20 noiembrie, în deplasare, cu Cehia. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: