România suspendă transportul rutier de persoane spre Italia și din Italia până la sfârșitul lunii martie
Full Article 2 minutes read

România suspendă transportul rutier de persoane spre Italia și din Italia până la sfârșitul lunii martie

România suspendă transportul rutier de persoane spre Italia și din Italia. Măsura este valabilă începând cu 10 martie, ora 12:00 și până pe 31 martie, ora 12:00, se anunță într-un comunicat al ambasadei României în Republica Moldova.

În contextul combaterii riscului de răspândire a infecției cu COVID-19, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a emis o hotărâre care vizează unele măsuri.

Astfel, „se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până la data de 31.03.2020, ora 12:00”, se anunță într-un comunicat al ambasadei României în Republica Moldova.

De asemenea, „operatorii de transport rutier de persoane care efectuează servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia, au obligația de comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz”.

În acest sens, operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să ia în calcul toate prevederile actului normativ menționat în perspectiva planificării unor călătorii cu tranzitarea României spre și din Italia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: