Boris Johnson a vorbit cu prankerii ruși Vovan și Lexus? Presupusa declarație a politicianului cu privire la Ucraina
Full Article 3 minutes read

Boris Johnson a vorbit cu prankerii ruși Vovan și Lexus? Presupusa declarație a politicianului cu privire la Ucraina

Prankerii ruși pro-Kremlin Vovan și Lexus au publicat un videoclip cu o presupusă conversație cu ex-premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Acesta le-ar fi relatat despre sprijinul pentru Ucraina împotriva invaziei ruse și a îndemnat la distrugerea podului Kerci din Crimeea anexată. 

Unul dintre prankeri i s-a prezentat lui Johnson drept celebrul economist și politician francez Jacques Attali, care a fost consilier al ex-președintelui Franței, François Mitterrand, și primul conducător al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Fostul prim-ministru britanic a fost întrebat despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, probabilitatea aderării țării la NATO și posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

Boris Johnson ar fi declarat că este mândru că a oferit ajutor militar Kievului în timpul mandatului său de premier. În videoclip, el se bucură că Londra continuă să furnizeze armament în cantități și mai mari. Cu toate acestea, el a subliniat că trimiterea trupelor occidentale în Ucraina ar putea duce la declanșarea celui de-al treilea război mondial.

Ex-premierul ar fi declarat, de asemenea, că Ucraina nu va putea adera la NATO până când nu va fi rezolvată problema stabilirii frontierelor. Boris Johnson a îndemnat ca Ucrainei să i se permită să folosească arme occidentale pentru a lovi teritoriul Federației Ruse, inclusiv pentru a distruge podul din Crimeea anexată.

Ar trebui să ridicăm restricțiile privind distanța folosirii armamentului. Este o nebunie când spunem Ucrainei că nu poate ataca forțele ruse pe teritoriul Federației Ruse, chiar dacă acestea se pregătesc să atace Ucraina. Rușii doar nu își impun lor înșiși astfel de restricții. Aceasta este nebunie absolută. Trebuie să-i ajutăm să dărâme podul Kerci, trebuie să oferit ucrainenilor resurse pentru a pune în pericol Crimeea”, ar fi spus Boris Jonhson.

Precizăm că, în octombrie 2022, pe canalul de Telegram al prankerilor ruși Vovan și Lexus a apărut un video cu o presupusă conversație și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Unul dintre prankeri s-ar fi prezentat drept prim-ministrul ucrainean, Denis Șmîgal, iar Maia Sandu i-a vorbit despre măsurile pentru consolidarea sectorului apărării din țara noastră și o posibilă mobilizare în contextul invaziei ruse din Ucraina. La scurt timp după apariția înregistrării video, Președinția a venit cu o reacție menționând că declarațiile prezentate nu corespund realității – „fiind un trucaj”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: