VIDEO Sandu a calificat drept fake o discuție cu prankerii ruși. Aceștia susțin că i-au făcut o farsă
Full Article 1 minutes read

VIDEO Sandu a calificat drept fake o discuție cu prankerii ruși. Aceștia susțin că i-au făcut o farsă

Pe canalele de Telegram au apărut imagini video cu șefa statului, în care vorbește despre o posibilă mobilizare în țara noastră. Astfel se menționează că Maia Sandu a devenit ținta unei farse din partea prankerilor ruși Vovan și Lexus, care i-ar fi creat impresia șefei statului moldovenesc că vorbește cu premierul Ucrainei. La scurt timp, Președinția a venit cu o reacție, menționând că declarațiile prezentate nu corespund realității – „fiind un trucaj”. 

Potrivit înregistrării video de pe canalele de Telegram, apelul către Maia Sandu ar fi fost făcut de premierul ucrainean Denis Șmîgal, făcând parte din scenariul prankerilor ruși Vovan și Lexus.

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite președintei Maia Sandu „într-o pretinsă discuție purtată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal”.

„Înregistrarea video este o tentativă de implicare a președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake”, se arată într-o declarație a Președinției.

La fel se menționează că „declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: