VIDEO Sandu a calificat drept fake o discuție cu prankerii ruși. Aceștia susțin că i-au făcut o farsă
Full Article 1 minutes read

VIDEO Sandu a calificat drept fake o discuție cu prankerii ruși. Aceștia susțin că i-au făcut o farsă

Pe canalele de Telegram au apărut imagini video cu șefa statului, în care vorbește despre o posibilă mobilizare în țara noastră. Astfel se menționează că Maia Sandu a devenit ținta unei farse din partea prankerilor ruși Vovan și Lexus, care i-ar fi creat impresia șefei statului moldovenesc că vorbește cu premierul Ucrainei. La scurt timp, Președinția a venit cu o reacție, menționând că declarațiile prezentate nu corespund realității – „fiind un trucaj”. 

Potrivit înregistrării video de pe canalele de Telegram, apelul către Maia Sandu ar fi fost făcut de premierul ucrainean Denis Șmîgal, făcând parte din scenariul prankerilor ruși Vovan și Lexus.

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite președintei Maia Sandu „într-o pretinsă discuție purtată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal”.

„Înregistrarea video este o tentativă de implicare a președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake”, se arată într-o declarație a Președinției.

La fel se menționează că „declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: