Deputații se întrunesc în prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă
Full Article 50 second read

Deputații se întrunesc în prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă

Vineri, 13 septembrie, deputații se întrunesc în prima ședință a Parlamentului din sesiunea ordinară de toamnă, în urma hotărârii adoptate de Biroul permanent al legislativului. Ședința plenară va începe la ora 15:00.

Ordinea de zi a ședinței, aprobată de Biroul permanent, include votarea unor măsuri de sprijin pentru fermierii afectați de secetă. Totodată, se va ratifica un amendament la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare, având ca scop susținerea învățământului superior.

În plus, deputații vor evalua proiectul de modificare a Codului Educației, care propune integrarea învățământului artistic în sistemul general de educație. Pe ordinea de zi se află și modificarea hotărârii privind Comisia specială pentru identificarea soluțiilor destinate depășirii crizei din sectorul agricol.

Conform Regulamentului Parlamentului, legislativul organizează două sesiuni ordinare anual: sesiunea de primăvară, din februarie până la sfârșitul lui iulie, și sesiunea de toamnă, care se desfășoară între septembrie și sfârșitul lui decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: