Krasnoselski, mulțumit de contractul semnat între Energocom și MGRES: „Garantează venituri la bugetul transnistrean”
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski, mulțumit de contractul semnat între Energocom și MGRES: „Garantează venituri la bugetul transnistrean”

Așa-zisul „lider” al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski s-a arătat mulțumit de încheierea contractului de achiziție a energiei electrice, pe un termen de 6 luni, dintre Energocom și Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Acesta a precizat că acordul de livrare a energiei electrice garantează venituri în bugetul transnistrean pentru jumătate de an. Ba mai mult, Krasnoselski susține că încheierea contractului „contribuie la coexistența pașnică a Transnistriei și a Republicii Moldova”.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Vadim Krasnoselski a menționat că acordul semnat între MGRES și Energocom garantează funcționarea neîntreruptă a sistemelor energetice de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Contractul semnat garantează funcționarea neîntreruptă a sistemelor energetice ale ambelor republici și stabilitatea pieței energetice în întreaga zonă regională, adică creează condiții pentru aprovizionarea neîntreruptă cu resurse energetice a locuitorilor și entităților economice”, a scris acesta.

Pretinsul lider de la Tiraspol s-a referit și l-a discuțiile din jurul subiectului privind reducerea prețului de achiziție a energiei electrice. Acesta a precizat că decizia are o justificare economică serioasă.

„Contractul garantează venituri la bugetul transnistrean timp de șase luni (durata obligațiilor contractuale actuale) și o creștere a acoperirii pieței moldovenești până la aproape 100% – factori pozitivi pentru economia transnistreană și îndeplinirea obligațiilor sociale ale statului. În plus, într-o situație externă instabilă, încheierea contractului contribuie la coexistența pașnică a Transnistriei și a Republicii Moldova”, a conshis el.

Amintim că, pe 31 martie, Energocom a semnat un nou contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană, pe un termen de 6 luni. Reprezentanții Chișinăului au reușit să negocieze un preț mai mic – 66 dolari/MWh comparativ cu 73 de dolari cât era până acum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: