(VIDEO) Blinken, întâmpinat cu proteste de către oamenii lui Șor. Îmbrânceli cu poliția
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Blinken, întâmpinat cu proteste de către oamenii lui Șor. Îmbrânceli cu poliția

Câteva zeci de persoane – afiliate oligarhului fugar Ilan Șor – au protestat împotriva vizitei secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la intrarea în Chișinău, dinspre aeroport, pe 29 mai. Aceștia au blocat carosabilul, iar poliția a intervenit. În rezultat, s-au produs îmbrânceli cu forțele de ordine. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că mai multe persoane au fost conduse la inspectorat pentru documentare.

Câteva zeci de persoane au protestat față de vizita secretarului de stat al SUA la „Porțile Orașului” din Chișinău. Potrivit IGP, manifestanții sunt afiliați organizației „Șor” și au venit preponderent din Găgăuzia.

IGP a anunțat că oamenii au blocat „în mod intenționat” bulevardul Dacia. „Aceștia au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chișinău și cerințele Poliției de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare”, au adăugat reprezentanții IGP.

Precizăm că în mediul online au apărut videoclipuri în care se observă că protestatarii se îmbrâncesc cu oamenii legii. La acțiunea de protest a participat și consilierul bașcanului Găgăuziei, Mihail Vlah, care este membru al echipei lui Șor. Într-un videclip publicat pe online se observă cum acesta este escortat într-o mașină de poliție.

***

Menționăm că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, ajuns în urmă cu puțin timp la Chișinău, pe cale aeriană. Oficialul american se află în țara noastră într-o vizită oficială. Acesta urmează să aibă astăzi întrevederi cu președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: