Rușii părăsesc țara, după anunțul lui Putin. Peste 200 au ajuns în Moldova, în ultimele 24 de ore
Full Article 2 minutes read

Rușii părăsesc țara, după anunțul lui Putin. Peste 200 au ajuns în Moldova, în ultimele 24 de ore

Peste 200 de cetățeni ai Federației Ruse au ajuns în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Informațiile au fost prezentate de secretara de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, pentru NM.

„Aproximativ 389 de cetățeni ai Federației Ruse au trecut granițele Moldovei în ultimele 24 de ore. Dacă au trecut granițele, înseamnă că fie au intrat, fie au plecat”, a precizat Novițchi.

Potrivit sursei citate, din totalul de 389 de ruși care au traversat frontiera de stat,  205 au intrat în țară. Mai mult, Raisa Novițchi susține că numărul cetățenilor Federației Ruse care intrat în Moldova după anunțul din 21 septembrie a președintelui rus Vladimir Putin, care a decretat mobilizare parțială în Rusia, nu a crescut. Din contra, ar fi scăzut.

Potrivit Poliției de Frontieră, miercurea trecută granițele Moldovei au fost trecute (intrare/ieșire) de circa 420 de cetățeni ai Federației Ruse, adică cu aproape 30 de persoane mai mult decât cele care au intrat sau ieșit în sau din Moldova în ultimele 24 de ore.

Amintim că în dimineața zilei de 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială” în țară, prima din 1941. În 38 de orașe din Rusia oamenii au ieșit să protesteze împotriva acestei decizii.

Deja în după-amiaza zilei de 21 septembrie, biletele pentru următoarele zboruri directe din Moscova către țările care nu necesită viză pentru intrare s-au epuizat. Un bilet de vineri la Chișinău de la Moscova fără bagaje a costat mai mult de 4000 de euro, sâmbătă a fost mai ieftin (1616 de euro), dar cu un transfer incomod și două zile pe drum.

Pe rețelele de socializare, utilizatorii au început să partajeze imagini video cu ceea ce se întâmplă la granița Rusiei cu Kazahstanul, Mongolia și Georgia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: