S-a stins din viață Iurii Bașcatov, dublul vicecampion olimpic la înot al Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

S-a stins din viață Iurii Bașcatov, dublul vicecampion olimpic la înot al Republicii Moldova

La doar 54 de ani a decedat dublul vicecampion olimpic, Iurii Bașcatov. Despre aceasta a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova.

„Început trist de toamnă. (…) Cu nemărginită durere în suflet trăim aceste clipe grele, cauzate de plecarea pe drumul cel fără de întoarcere al marelui înotător”, se arată în mesajul Comitetului.

Iurii Bașcatov s-a născut la Chişinău, pe 20 iunie 1968. Cele mai mari rezultate le-a obţinut în proba de ștafetă 4×100 metri liber: fiind dublu vicecampion olimpic, în 1988 şi 1992, campion european în 1989 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 1991.

La invididual, Bașcatov s-a remarcat în 1989, când a devenit vicecampion european pe distanţa de 100 metri stil liber. În 1993 Iurii Başcatov a câştigat ultimul său titlu din carieră, campionatul Moldovei, după care a decis să se retragă.

În următorul an, potrivit reprezentanților Comitetului, Iurii Bașcatov s-a mutat cu traiul în Chile. El a locuit 28 de ani în America de Sud.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: