Sandu, despre presupusul filaj al diplomaților ucraineni: încercări de a dăuna relațiilor noastre
Full Article 2 minutes read

Sandu, despre presupusul filaj al diplomaților ucraineni: încercări de a dăuna relațiilor noastre

O încercare de a dăuna relațiilor dintre Moldova și Ucraina – așa a comentat președinta Maia Sandu informațiile apărute în spațul public potrivit cărora Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fila diplomați ucraineni. Declarația a fost făcută de șefa statului joi, 8 februarie, în cadrul emisiunii „Bună seara”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.

„SIS a răspuns. Eu sunt sigură că sunt niște încercări ca să dăuneze relațiilor dintre Republica Moldova cu Ucraina. Relațiile noastre sunt bune, Ucraina ne protejează și noi face tot ce putem pornind de la resursele noastre. Vom consolida aceste relații și în continuare, pentru că avem nevoie unii de alții”, a declarat președinta Maia Sandu.

Amintim că jurnalista Natalia Morari a publicat pe 22 ianuarie un reportaj despre o presupusă filare a diplomaților ucraineni din Moldova. Morari spunea atunci că atât serviciile secrete din Ucraina, cât și președintele Vladimir Zelenski, ar cunoaște despre faptul că diplomații ucraineni sunt filați, încă de la început. Măsurile de spionaj, spunea Morari, ar continua și în prezent.

O zi mai târziu, deputatul PAS și președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a comentat declarațiile lui Morari. Parlamentarul le-a calificat ca fiind o „provocare crasă”. Detalii – AICI.

La începutul lunii februarie, cu o reacție a venit și ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Șevcenko. Diplomatul s-a declarat sceptic în privința faptului că jurnalista ar fi primit informațiile despre „filaj” de la serviciile secrete din Ucraina, după cum susține aceasta. De asemenea, ambasadorul ucrainean a declarat că nu s-a simțit urmărit în ultima perioadă. Marko Șevcenko a sugerat, însă, că filarea diplomaților străini de către serviciile speciale ale țării în care sunt acreditați, dar și cele ale statului de origine, sunt o procedură obișnuită. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: