Șapte persoane au fost numite în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Șapte persoane au fost numite în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova

Orest Dabija, Larisa Turea, Tatiana Crestenco, Ruslan Mihalevschi, Liliana Vițu-Eșanu, Ana Gonța, Eugeniu Rîbca au fost numiți în funcția de membri al Consiliului Audiovizualului (CA), pe un termen de șase ani. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, în data de 3 decembrie, cu votul a 86 de deputați.

Trei dintre candidați au fost propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției. Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Totodată, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco în funcția de membru al CA.

Candidatura lui Ruslan Mihalevschi a fost propusă de Președintele Republicii Moldova, iar a Lilianei Vițu-Eșanu – de Guvernul Republicii Moldova.

Organizațiile societății civile au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului doi candidați – Ana Gonța și Eugeniu Rîbca.

***

NM a analizat CV-urile celor șapte candidați care au fost propuși Parlamentului la funcția de membri ai Consiliului Audiovizualului.

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile.

Vechea componență a Consiliului Audiovizualului a fost demisă in corpore pe 11 noiembrie, cu votul majorității parlamentare. Președinta demisă a CA Ala Ursu-Antoci a declarat că va contesta în instanță hotărârea privind revocarea sa din funcție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: