Șapte persoane, cercetate penal pentru contrabandă cu automobile. Mijloacele de transport erau sustrase din UE (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șapte persoane, cercetate penal pentru contrabandă cu automobile. Mijloacele de transport erau sustrase din UE (VIDEO)

Șapte persoane sunt vizate într-un dosar penal pentru contrabandă cu automobile în Republica Moldova. Mijloacele de transport, în valoare de peste 12 milioane de lei, au fost sustrase din Uniunea Europeană.

Potrivit Poliției, în aproximativ patru luni, oamenii legii au reușit să dea în vileag modul de activitate al grupului criminal organizat. În urma efectuării expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare a unor automobile.

În rezultat, au fost reținute șapte persoane și au fost ridicate 25 de automobile. Joi, în baza demersurilor procurorilor, trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate.

În cadrul investigațiilor urmează a fi stabilite toate persoanele implicate în schema criminală, inclusiv angajații unor autorități publice. Dacă vinovăția făptuitorilor va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă de la 4 la 10 ani de închisoare.

Menționăm că autoritățile din Republica Moldova au cooperat cu cele din Ungaria și România, sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: