Sărbătorile de iarnă, fără concerte și produse alimentare la târgurile din capitală
Full Article 2 minutes read

Sărbătorile de iarnă, fără concerte și produse alimentare la târgurile din capitală

În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, în capitală nu vor fi organizate concerte cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mai mult, comercializarea produselor alimentare va fi interzisă în cadrul iarmaroacelor sau târgurilor. Declarația a fost făcută de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței din 23 noiembrie. 

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, situația pandemică din Republica Moldova a depășit statistica Chinei la numărul de infectați, iar situația pandemică din municipiu este, la rândul ei, gravă.

În contextul sărbătorilor de iarnă, oficialul a spus că nu vor fi organizate concerte și va interzice comercializarea produselor alimentare la Târgurile de Crăciun: „Sunt interzise sub toate formele comercializarea diferitor produse la iarmaroace, târguri, dar și orice fel de mâncare. Nu sunt organizate concerte, cu excepția melodiilor de Crăciun care pot fi puse pentru atmosfera de sărbători”, a declarat Ceban.

Oficialul a mai spus că, în acest an, municipalitatea va folosi resurse minime pentru a aduce “magia sărbătorilor de Crăciun în Chișinău”.

„Nu este timpul pentru acest lucru. Cu minim resurse putem aduce magia sărbătorilor în capitală. În centrul capitalei, așa cum am anunțat, va fi împodobit bradul procurat din anii precedenți și vor fi amplasate decorațiunile. Solicit ca la 1 decembrie, bradul să fie amenajat în centrul municipiului și luminițele amplasate în oraș să fie aprinse, în sectoare să fie tot pregătit până în data de 10 decembrie”, a declarat edilul.

***

Pe 18 noiembrie, premierul Ion Chicu a declarat că, în acest an, din cauza pandemiei, sărbătorile de iarnă vor fi marcatefără tradiționalul brad, concerte și alte manifestații.

„S-a discutat la Cancelaria Guvernului. Am înțeles că colegii au discutat și cu Primăria Chișinău. Ei vor organiza ceva în Scuarul Catedralei Mitropolitane. Nu va fi „Târgul de Crăciun”, Guvernul nu va organiza și din câte am înțeles de la colegii de la Cancelarie, nici acel brad renumit care este poziționat în fața clădirii Guvernului nu va fi. Vor fi împodobiți brazii din adiacentul Arcului de Triumf. Este cert că nu vom avea acea amploare a sărbătorilor din cauza pandemiei”, a declarat atunci Ion Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: