Șase luni de când Moldova este condusă de Maia Sandu. Președinta a prezentat un raport de activitate (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șase luni de când Moldova este condusă de Maia Sandu. Președinta a prezentat un raport de activitate (VIDEO)

Joi, 24 iunie, se împlinesc șase luni de când Maia Sandu a preluat funcția de președinte al țării. Șefa statului susține un briefing de presă. Aceasta a prezantat un raport de activitate.

„Astăzi se împlinesc șase luni din ziua în care am depus jurământul în fața Dumneavoastră în calitate de Președinte al Republicii Moldova. Au fost șase luni în care preocupările mele majore au fost pandemia, criza economică, scoaterea țării din izolare internațională și lupta împotriva corupției. Sunt patru direcții importante în care nu am putut face miracole, dar în care s-a simțit un suflu nou”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a prezentat realizările înregistrate timp de șase luni de mandat, însă s-a referit și la alegerile parlamentare care urmează să se desfășoare în iulie. Ea a însemnat cetățenii țării să participe la vot.

„Acum avem șansa de a alege un Parlament curat, care să reprezinte oamenii cu problemele lor, și de a avea un Guvern stabil și competent care să lucreze pentru cetățeni, să ne facă viața mai bună. Eu îmi doresc să lucrez în următorii ani cu un Parlament care aparține oamenilor. Cu un Parlament care lucrează pentru interesul țării”, a mai spus șefa statului.

Discursul integral îl puteți citi AICI.

Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al țării după ce a cîștigat turul doi al alegerilor din 14 noiembrie 2020, avându-l drept contracandidat pe Igor Dodon. Potrivit datelor CEC, aceasta a acumulat aproape 58% din voturile alegătorilor. Ea este al șaselea președinte al Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: