Schemă de corupție într-o instituție de stat. Angajau persoane fictive la serviciu, după care ridicau ilegal salariul acestora (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Schemă de corupție într-o instituție de stat. Angajau persoane fictive la serviciu, după care ridicau ilegal salariul acestora (VIDEO)

Mai mulți funcționari publici cu funcții de răspundere în cadrul unei instituţii subordonate Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru din mun.Chișinău sunt cercetați penal. Potrivit oamenilor legii, aceștia au angajat fictiv la muncă mai multe persoane, iar timp de un an au ridicat salariul acestora şi îl foloseau în interes personal.

Forțele de ordine au constat că persoanele cu funcții de răspundere din cadrul unei instituţii subordonate Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru mun.Chișinău, începând cu anul 2019, au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții de exercițiu, mai multe persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în instituțiile penitenciare. Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar mijloacele financiare erau însușite şi folosite în interes personal, fiind adus un prejudiciu preliminar în sumă de aproximativ 210 000 lei. Mărimea totală a prejudiciului urmează a fi constatată în cadrul urmăririi penale.

În acest context, angajații poliției împreună cu procurorii au efectuat mai multe percheziţii autorizate la domiciliile şi birourile de serviciu ale persoanelor suspecte. În cadrul perchezițiilor, au fost depistate cardurile salariale ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum şi o parte a mijloacelor financiare, extrase de pe cardurile de salariu.

Pe acest fapt a fost inițiată o cauză penală pentru delapidarea averii străine, iar persoanele culpabile de comiterea infracțiunii riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Angajau persoane fictive la serviciu, după care ridicau ilegal salariul acestora. Acum riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Un grup de persoane specializat în delapidarea averii străine a fost destructurat de angajații din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Oficiului Principal al Procuraturii Chișinău. http://politiacapitalei.md/2020/10/16/angajau-persoane-fictive-la-serviciu-dupa-care-ridicau-ilegal-salariul-acestora-acum-risca-de-la-7-la-12-ani-de-inchisoare/

Posted by Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău on Thursday, 15 October 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: