„Scopul este unul populist și politic”. Guvernul a dat aviz negativ unei inițiative pentru modificarea legii cu privire la CSM
Full Article 1 minutes read

„Scopul este unul populist și politic”. Guvernul a dat aviz negativ unei inițiative pentru modificarea legii cu privire la CSM

Guvernul a dat aviz negativ proiectul de lege pentru modificarea articolului 3 din legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Sergiu Litvinenco.

„Scopul este unul populist și politic și urmărește să discrediteze concursul”, a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Potrivit notei informative, proiectul de lege prevedea ca desfășurarea concursului de selectare a celor cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept titulari să fie efectuată de către o comisie specială, constituită din specialiști și experți din domeniul dreptului, inclusiv din domeniul justiției, care nu ar fi afiliați și nu ar avea nicio tangență cu partidele politice, și nu de Comisia juridică, numiri și imunități. Ulterior, aceste persoanele selectate urmau să fie înaintate plenului parlamentului pentru numire.

Amintim că Comisia juridică, numiri și imunități, din cadrul legislativului, a decis să prelungească termenul în care persoanele interesate pot să prezinte expuneri asupra candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: