Ședința CSM a fost amânată din lipsă de cvorum. Urma să fie examinată demisia lui Muruianu
Full Article 1 minutes read

Ședința CSM a fost amânată din lipsă de cvorum. Urma să fie examinată demisia lui Muruianu

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care urma să se desfășoare în dimineața de 6 iulie, a fost contramandată pentru o altă dată. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției, nu s-a reușit asigurarea cvorumului necesar.

În prezent, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are șase membri judecători, un membru din rândul profesorilor de drept titulari și procurorul general, menționează bizlaw.md. Normele legale spun că pentru ca reuniunile CSM să fie deliberative, la ele trebuie să fie prezenți cel puțin 2/3 din totalul de 12 membri.

La începutul lunii iunie, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările legislative prin care numărul de membri ai Plenului CSM a fost majorat din contul majorării numărul de membri din rândul profesorilor de drept titulari, numiți de Parlament. Prin urmare, au fost anulate mandatele deținute de patru membri: Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, Valentina Coptileț și Ion Crețu.

În ordinea de zi a ședinței CSM contramandate fuseseră incluse 25 de subiecte, printre care și examinarea cererii de demisie a fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: