Ședința parlamentului din 3 decembrie. Ce subiecte figurează pe ordinea de zi? (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Ședința parlamentului din 3 decembrie. Ce subiecte figurează pe ordinea de zi? (LIVE)

Deputații din parlamentul Republicii Moldova s-au întrunit în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte de lege și hotărâri, inclusiv proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021, proiectul legii  bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medical pe anul 2021 și politica bugetar-fiscală și vamală.

11:00 Platforma DA și PAS au blocat tribuna centrală a parlamentului, după ce propunerile lor de amânare a examinării anumitor proiect de lege nu au fost susținute. Zinaida Grecianîi a anunțat pauză pentru 30 de minute.

10:48 Platforma DA, PAS, PDM și grupul parlamentar Pro Moldova a solicitat exluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind statutul limbii ruse. Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea.

10:25 Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat audierea directorului general al Agenției Proprietății Publice Ghenadie Țîpordei, privind proprietățile Republicii Moldova de pe teritoriul Ucrainei. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

10:23 Platforma DA a solicitat audierea directorului SIS, Alexandr Esaulenco, privind răpirea mai multor cetățeni ai Republicii Moldova de către organele de forță de la Tiraspol. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

10:21 PAS a cerut excluderea de pe ordinea de zi a 5 proiecte de legi, inclusiv cel care vizează politica bugetar-fiscală, pe motiv că ar conține „elemente corupționale și scheme”. Inițiativa nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

În același timp, în fața legislativului se desfășoară un protest, la inițiativa președintei alese, Maia Sandu. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza inițiativei PSRM de a trece SIS din controlul președinției în cea a parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: