Ședința plenară a parlamentului. Vor avea loc audieri privind creșterea prețurilor la carburanți (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Ședința plenară a parlamentului. Vor avea loc audieri privind creșterea prețurilor la carburanți (LIVE)

Deputații s-au întrunit în ședință plenară. În agendă figurează 32 de subiecte, inclusiv audieri cu privire la creșterea prețurilor la carburanți și produsele petroliere, dar și privind situația de la complexul sportiv ”Chișinău Arena”.

Amintim că, în dimineața de 24 februarie, mai multe stații PECO din Republica Moldova au afișat prețuri mai mari la carburanți, a treia scumpire timp de o lună. La scurt timp, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a anunțat că fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) va iniția procedura de demitere a conducerii ANRE. În același timp, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că de vină pentru majorarea prețurilor este criza politică, provocată de șefa statului.

Ulterior, au venit cu o reacție și reprezentanții ANRE. Aceștia au denunțat o „abordare subiectivă și neargumentată, prezentă în spațiul public în raport cu rolul și atribuțiile funcționale ale Agenției”. Conducerea instituției susține că majorările de preț se datorează fluctuațiilor pe piețele și bursele internaționale, unde se atestă o scumpire continuă a petrolului și a produselor petroliere derivate.

La rîndul său, Maia Sandu a declarat că întreaga responsabilitate pentru situația de pe piața de carburanți se datorează „experimentelor efectuate pe parcursul anilor, la indicația și în interesul grupurilor oligarhice, atât de exponenții clasei politice, cât și de conducerea ANRE”.

Subiectul a fost discutat ulterior și în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Șefa statului a recomandat parlamentului să susțină inițiativa unei evaluări externe a Consiliului Concurenței și a Agenției pentru Reglementare în Energetică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: