Șef nou în fruntea Agenției Servicii Publice. A fost prezentat angajaților de către vicepremierul pentru Digitalizare (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Șef nou în fruntea Agenției Servicii Publice. A fost prezentat angajaților de către vicepremierul pentru Digitalizare (FOTO)

Mircea Eșanu a fost numit în funcția de șef al Agenției Servicii Publice (ASP). Informația a fost confirmată de către vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu.

„Având mandatul de a coordona activitatea instituțiilor publice din sfera mea de competenţă, astăzi l-am prezentat pe noul director al Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, colectivului instituției. ASP are un rol esențial în procesul de modernizare și digitalizare a sectorului public. Domnul Eșanu este un specialist de excepție în domeniu și are o vastă experiență de activitate, inclusiv cu donatorii. Am reconfirmat deplina susținere din partea echipei guvernamentale pentru toate inițiativele bune, astfel încât să oferim oamenilor servicii publice calitative și la prețuri mici”, a scris Țurcanu pe Facebook.

Potrivit informației publicate de reprezentanții Guvernului, Mircea Eșanu are peste zece ani de experienţă managerială în implementarea unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană, Banca Mondială, KfW Germania şi Guvernul României în domeniile: buna guvernare, consolidarea capacităţii administraţiei publice centrale şi locale, dezvoltarea locală şi reabilitarea infrastructurii publice. Deține experienţă în lucrul cu societatea civilă, elaborarea şi monitorizarea politicilor publice, promovarea transparenţei în administraţia publică şi instituţii de învăţământ.

A fost manager de proiect la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova în perioada 2009-2012, iar în perioada 2014-2019 a fost director al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM). În septembrie 2019, Eșanu a fost numit de Guvernul Maia Sandu în calitate de director interimar al ASP.

A demisionat din această funcție în noiembrie 2019 și și-a continuat cariera în calitate de manager de program la Fundația germană „Konrad Adenauer”, reprezentanța în Republica Moldova. Ulterior, în mai-august 2021, Mircea Eșanu a fost șef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: