Șeful judecătoriei Ciocana cere tragerea la răspundere penală a fostului judecător Mihai Murguleț. Ce legătură are deputatul Sergiu Litvinenco
Full Article 3 minutes read

Șeful judecătoriei Ciocana cere tragerea la răspundere penală a fostului judecător Mihai Murguleț. Ce legătură are deputatul Sergiu Litvinenco

Șeful Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc, cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Procuratura Generală în vederea tragerii la răspundere penală a fostului judecător Mihai Murguleț. Acesta îl acuză pe Murguleț de neglijență în serviciu. Documentul a fost publicat pe 30 mai de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

„Judecătorii de tip „comando” (care execută orbește ordinele venite de la politicieni) și cu grave probleme de integitate (cu averi nejustificate și decizii ilegale cu duiumul) se doresc a fi promovați, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție, pe când judecătorii care au scos la iveală fărădelegi ai magistraților corupți, sunt eliminați din sistem și hărțuiți de organele de drept. Asta e „reforma justiției” a la Igor Dodon – trebuie oprit totul ca să nu întrebe cineva de „kuliok””, a scris Litvinenco.

Totodată, Sergiu Litvinenco susține că dacă guvernul Sandu nu ar fi fost demis, Republica Moldova ar fi fost acum în „plin proces de curățare a justiției de magistrați corupți și incompetenți”. Potrivit acestuia, evaluarea ar fi fost realizată de judecători și procurori din afara țării.

„Și cei care au prins curaj grație faptului că Igor Dodon dorește o justiție loială lui și sunt acum foarte vocali aveau ”să dea cu subsemnatul”. Dar las că vine vremea când vor trebui să răspundă pentru tot. Și cu mult mai devreme decât cred ei”, a mai scris deputatul PAS.

Pavliuc vrea anchetarea penală a fostului judecător MurgulețȘeful Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc, cere…

Gepostet von Sergiu Litvinenco am Samstag, 30. Mai 2020

Amintim că, pe 16 aprilie, membrii CSM au respins cererea prin care magistratul a solicitat să fie propus președintelui pentru numire în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă – 65 de ani.

Anterior, CSM l-a suspendat din funcție, temporar, pe președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu și pe adjuncții săi, precum și pe președintele Curții Supreme de Justiți Ion Druță, pe șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Climu, dar și pe membrul colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, Oleg Sternioală. Decizia a fost luată în urma unei plângeri semnate de Mihai Murguleț. Acesta a dezvăluit că Țurcanu și Druță l-ar fi presat ca să își schimbe decizia în două dosare civile.

Potrivit magistratului, el a refuzat să facă acest lucru, motiv pentru care ulterior a devenit ținta unor atacuri. Pe numele său a fost inițiate două avertizări disciplinare. Ulterior, Corneliu Guzun i-ar fi spus că va avea grijă ca Murguleț să nu susțină atestarea și că tatăl său va prelua conducerea colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: