Șeful unei Direcții din cadrul INSP, reținut: este vizat în cazul contrabandei cu țigări și alcool etilic de la Vulcănești
Full Article 2 minutes read

Șeful unei Direcții din cadrul INSP, reținut: este vizat în cazul contrabandei cu țigări și alcool etilic de la Vulcănești

Polițiștii au anunțat despre reținerea șefiei unei Direcții din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Acesta ar fi vizat în cazul unei contrabande cu țigări și alcool etilic. Potrivit oamenilor legii, domiciliul angajatului Inspectoratului urmează a fi percheziționat. 

Pe 24 decembrie 2023, polițiștii anunțau despre reținerea unui fost șef de direcție al Inspectoratului național de investigații (INI) de la Sud și a unui actual inspector INSP, „și o captură de aproape două milioane de țigări și circa jumătate tonă de alcool etilic”.

Pe 3 ianuarie 2023, polițiștii au declarat că „au fost demarate acțiuni de urmărire penală în privința a încă unei persoane, în cazul contrabandei cu țigări și alcool etilic de la Vulcănești”.

Este vizat șeful unei Direcții din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Angajatul a fost reținut, iar domiciliul său urmează a fi percheziționat”, au menționat oamenii legii.

În decembrie, polițiștii declarau că operațiunea este o continuare a episodului de reținere a 3,8 milioane țigări de contrabandă, cu rețineri la Vulcănești, în vara lui 2022. Oamenii legii declarau că fostul șef de direcție al INI de la Sud și actualul inspector INSP „sunt parte a aceluiași grup criminal organizat, iar în dimineața de sâmbăta 23 decembrie 2023 aceștia conduceau separat un microbuz și o mașină cu rol de protecție ca antemergător”.

Din microbuz au fost ridicate 1,2 milioane de țigări, de diferite mărci, camuflate cu cutii goale de banane. Ambii au fost conduși pentru audieri, la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. (…) Au urmat percheziții la un depozit al acestora și al grupului infracțional din care fac parte, de unde au fost ridicate și circa 500 litri de alcool etilic și alte 700.000 de țigări. Potrivit materialelor dosarului penal, grupul infracțional prin contrabandă aducea în Moldova alcool (spirt) pe care ulterior îl depozita, îmbutelia și îl transporta prin linia verde a frontierei de stat în Ucraina (majoritar prin Sudul țării). Totodată, grupul criminal organizat era specializat și în contrabanda cu țigări din Moldova în Ucraina și România de o perioadă îndelungată”, susțineau polițiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: