Serebrian a vorbit cu delegația ministerului de Externe al Franței despre problema transnistreană
Full Article 1 minutes read

Serebrian a vorbit cu delegația ministerului de Externe al Franței despre problema transnistreană

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței și cu Secretarul general adjunct pentru afaceri europene pe lângă Prim-ministrul Franței, însoțiți de Ambasadorul Franței în Republica Moldova Paul Graham.

Oficialii francezi au fost informați despre situația curentă în regiunea transnistreană și în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, poziția și acțiunile practice ale autorităților Republicii Moldova în vederea soluționării problemelor stringente ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, eforturile întreprinse în comun cu partenerii externi pentru a gestiona crizele multiple (de securitate regională, energetică, economică etc.).

Vicepremierul a reiterat abordarea fermă a autorităților de la Chișinău de a promova politici eficiente de reintegrare treptată a regiunii transnistrene în spațiile naționale unice, o reglementare pașnică și politică a conflictului transnistrean, în paralel cu avansarea în procesul de dezarmare și de demilitarizare a regiunii.

S-a menționat la fel necesitatea sporirii rolului UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, în lumina parcurgerii de către Republica Moldova a procesului de pre-aderare la UE și a angajamentelor asumate în acest sens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: