Serviciile secrete britanice: „Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază”. Sudul țării, în vizorul Rusiei
Full Article 2 minutes read

Serviciile secrete britanice: „Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază”. Sudul țării, în vizorul Rusiei

Trupele ruse se pregătesc pentru o nouă etapă a atacului, anunță Ministerul britanic al Apărării, într-un alt raport privind situația de pe front. Potrivit documentului, de această dată, se accentuează o mișcare a forțelor rusești în sudul Ucrainei, scrie BBC.

Potrivit sursei, cel mai probabil, trupele ruse se adună în sud în așteptarea unei contraofensive din Ucraina sau în pregătirea unui atac.

Coloane lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie și alte arme continuă să se îndepărteze de Donbass și să se îndrepte spre sud-vest.

„Grupuri tactice de batalion (BTG) formate din 800 și 1.000 de soldați au fost dislocate în Crimeea și aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini forțele ruse din regiunea Herson. Se pare că forțele sunt transferate din Melitopol, Berdiansk, Mariupol și Rusia continentală de peste Podul Crimeea, în Crimeea anexată, ocupate de ruși”, scrie BBC.

Sursa precizează că forțele ucrainene lovesc din ce în ce mai mult podurile, depozitele de muniții și șinele de cale ferată din regiunile sudice ale Ucrainei, inclusiv legătura feroviară importantă din punct de vedere strategic care leagă Hersonul de Crimeea anexată, pentru a împiedica capacitatea Rusiei de a-și aproviziona cu arme și trupe.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va intra în curând într-o nouă fază. Cele mai intense ostilități se vor muta pe un front cu o lungime de aproximativ 350 km de la Zaporojie la Herson”, se arată în raport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: