customs.gov.md

Serviciul Vamal are noi directori adjuncți

Nicolae Vutcariov și Lidia Ababii, numiți în calitate de directori adjuncți ai Serviciului Vamal, au fost prezentați efectivului instituției astăzi, 25 ianuarie 2022, de către directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan.

Potrivit Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov va fi responsabil pentru activitatea Departamentului antifraudă și conformare, iar Lidia Ababii va conduce Departamentul venituri și control vamal.

Noul șef al Departamentului antifraudă și conformare a activat timp de 7 ani în cadrul Centrului Național Anticorupție, deținând diferite funcții, iar din noiembrie 2021 a ocupat funcția de șef adjunct al Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal.

Șefa Departamentului venituri și control vamal activează în Serviciul Vamal de 11 ani, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul Direcției organizarea controlului vamal și facilitarea comerțului, iar în ultimul an a fost expert național detașat în cadrul Secretariatului CEFTA (Acordul Central European de  Comerț Liber), în or. Bruxelles, Belgia.

Noii directori adjuncți au fost numiți în baza Ordinului Ministrului Finanțelor, semnat astăzi, 25 ianuarie 2022.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: