„Situația din agricultură s-a îmbunătățit”. Dodon anunță că exporturile ar putea fi realute
Full Article 2 minutes read

„Situația din agricultură s-a îmbunătățit”. Dodon anunță că exporturile ar putea fi realute

Președintele Igor Dodon susține că situația din domeniul agriculturii s-a îmbunătățit, ceea ce va permite producătorilor să reia exporturile în acest an. Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul briefingului din 9 iunie, după întrunirea cu premierul Ion Chicu și speakerul parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Evident că agricultorii așteaptă un suport suplimentar din partea statului. Noi sperăm ca în timpul apropiat să venim cu unele decizii și informații pentru susținerea agriculturii”, a menționat Dodon.

De asemenea, președintele țării a anunțat că până săptămâna viitoare se va finaliza concursul privind programul „Drumuri bune pentru toți”, iar la sfârșitul lunii iunie, început de iulie, în fiecare localitate din R. Moldova va începe reparația drumurilor.

„Astfel, toate angajamentele statului se onoarează”, a subliniat președintele țării.

Amintim că, în ianuarie, președintele țării anunța că în acest an va demara un proiect grandios de reparație a drumurilor din țară. În acest scop urmau să fie cheltuiți circa 8,7 miliarde de lei, din surse interne și externe. Ulterior, din cauza pandemiei de COVID-19 planurile guvernului s-au schimbat, iar pe 24 aprilie, Igor Dodon a anunțat că fiecare localitate din Republica Moldova va primi cel puțin câte un milion de lei pentru reparația drumurilor.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: