Socialiștii denunță „acțiuni violente de amenințare” din partea PAS după perchezițiile la sediul formațiunii
Full Article 2 minutes read

Socialiștii denunță „acțiuni violente de amenințare” din partea PAS după perchezițiile la sediul formațiunii

Partidul Socialiștilor susține că perchezițiile desfășurate la sediul formațiunii ar fi „regizat” de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar scopul ar fi distragerea atenției societății de la dezvăluirile conversațiilor private ale ministrului Justiției Sergiu Litvinenco. Contactați de NM, reprezentanții partidului de guvernare au menționat că „nu comentează aberațiile socialiștilor”.

​​Este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM. Este îngrijorător faptul că această acțiune de răfuială cu oponenții, are loc în același timp cu vizita președintelui Parlamentului European, Roberta Matsola, în țara noastră. În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției”, se arată în declarația PSRM.

Socialiștii consideră că scopul real ar fi distragerea a atenției de la subiectul scurgerilor pe internet a discuțiilor de pe Telegram ale ministrului Justiției.

Considerăm că spectacolul cu procurori de la sediul PSRM, a fost pus în scenă pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere. Scopul lor este să se mențină la putere cu orice preț și să lichideze orice formă de rezistență sau opoziție în țară. Considerăm că asistăm la un atac direct al guvernanților împotriva statului de drept și împotriva democrației”, se mai arată în declarația socialiștilor.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a declarat: „Nu comentam aberațiile socialiștilor”.

***

Perchezițiile confirmate pe 11 noiembrie de Procuratura Anticorupție la sediul socialiștilor au loc  în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a PSRM. Amintim că fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM, în care era cercetat și ex-președintele Igor Dodon. În luna august, Procuratura a confirmat faptul că contabila PSRM a fost pusă sub învinuire în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: