Șoigu, după ce Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia: A venit vremea când luptăm nu cu Ucraina, dar cu NATO și Occidentul
Full Article 3 minutes read

Șoigu, după ce Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia: A venit vremea când luptăm nu cu Ucraina, dar cu NATO și Occidentul

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, susține că, în prezent, Federația Rusă luptă nu atât cu armata ucraineană, cât cu NATO și Occidentul colectiv. Declarațiile au fost făcute imediat după ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială în Federația Rusă, în contextul războiului pe care îl duce în Ucraina de la începutul acestui an. Într-o intervenție live, Șoigu a oferit mai multe detalii cu privire la mobilizarea din Rusia și a anunțat, pentru a doua oară de la începutul invaziei, numărul soldaților ruși care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina.

„În prezent nu luptăm atât cu armata Ucrainei, cât cu Occidentul colectiv, pentru că armele pe care le-a avut Ucraina s-au terminat demult. Acum luptăm cu armele Occidentului, care sunt livrate Ucrainei în cantități uriașe. (…) A venit vremea când luptăm cu NATO și Occidentul colectiv”, a declarat Serghei Șoigu.

Ministrul rus al Apărării a vorbit, în intervenția sa, despre principalele aspecte ale decretului semnat de Putin, care prevede mobilizare parțială în Federația Rusă. Potrivit lui, întâi de toate vor fi mobilizați rușii care au servit în armată și sunt în rezervă, precum și cetățenii care au specialități militaro-tehnice importante pentru armată. La fel, mobilizarea îi va afecta pe cei care pur și simplu au slujit, dar și pe cei care nu au servit, dar se află în registrul militar în oficiul de evidență și înrolare militară. Pentru toate aceste grupuri, granițele vor fi aparent închise pentru părăsirea Rusiei.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, Rusia va mobiliza, în total, 300 de mii de oameni. „Rusia are o resursă uriașă de mobilizare – aproape 25 de milioane de oameni. Puțin peste 1% sunt supuși mobilizării parțiale”, a precizat el.

Șoigu a explicat că rezerviștii recrutați vor urma un șir de pregătiri și doar după aceea vor merge să îndeplinească sarcini în Ucraina.

Totodată, ministrul rus al Apărării a vorbit, pentru a doua oară de la invazia în Ucraina despre pierderile pe care le-a suportat Rusia în acest război. Potrivit lui, din 24 februarie, când Rusia a atacat Ucraina în ceea ce au numit ulterior „o operațiune specială” de „denazificare” și „demilitarizare” a Ucrainei, 5637 de soldați. Șoigu a vorbit și despre pierderile suferite de Ucraina. Potrivit lui, pe câmpul de luptă ar fi decedat peste 61 200 de soldați ucraineni, iar alți 49 368 ar fi fost răniți.

Precizăm că, pe de altă parte, Ucraina anunță că, în 210 zile de război, Rusia ar fi pierdut pe câmpul de luptă 55 110 soldați, fără a anunța, însă, pierderile suferite de armata ucraineană.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a decretat în dimineața zilei de azi mobilizare parțială în Federația Rusă. Potrivit liderului de la Kremlin, decretul a fost semnat și întră în vigoare începând de azi, 21 septembrie.

De menționat că Federația Rusă a atacat Ucraina la 24 februarie, curent. Republica Moldova, de rând cu țările UE și SUA au condamnat invazia Federației Ruse. Între timp, Ucraina a cerut Occidentului și SUA să declare Rusia drept stat „sponsor al terorismului” și tragerea la răspundere internațională a Federației Ruse pentru crimele comise pe teritoriul ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: