Șoigu, în inspecție în Ucraina: A ordonat armatei să intensifice atacurile
Full Article 2 minutes read

Șoigu, în inspecție în Ucraina: A ordonat armatei să intensifice atacurile

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat unităților militare ruse care operează în Ucraina să își intensifice operațiunile militare, pentru a preveni atacuri asupra Dubasului și a altor teritorii controlate de Rusia. Potrivit agenției de presă ruse Interfax, Şoigu a inspectat grupările de trupe din Sud şi Centru, care participă la „operațiunea militară specială” din Ucraina.

„Șeful departamentului militar rus a dat instrucțiunile necesare pentru a crește și mai mult acțiunile grupurilor în toate zonele operaționale pentru a exclude posibilitatea regimului de la Kiev de a lansa lovituri masive cu rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și a locuitorilor așezărilor din Donbas și alte regiuni”, a menționat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă.

Aceștia au adăugat că Șoigu a mers în Ucraina pentru a inspectat grupările rusești de trupe „Sud” și „Centru”, care participă la „operațiunea militară specială” a Rusiei în țara vecină. În cadrul vizitei, Șoigu a înmânat medalia „Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse” la doi generali care luptă în Ucraina, „pentru curajul și eroismul lor”.

Institutul pentru Studiul Războiului notează că forțele ruse au început să-și încheie pauza operațională începând de vineri, scrie Digi24. Acestea au lansat vineri o serie limitată de atacuri la nord-vest de Sloviansk, sud-estul Siversk, pe lângă autostrada T1302 Bahmut-Lîsîceansk, la sud-est de Bahmut și sud-vest de orașul Donețk.

Institutul consideră că rușii ar putea alterna între pauze scurte și întărirea atacurilor într-o perioadă de zile înainte de a se angaja într-o operațiune la scară largă. Potrivit sursei, o pauză operațională de 10 zile nu este suficient pentru a regenera pe deplin forțele ruse pentru operațiuni la scară largă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: