Șoigu, în inspecție în Ucraina: A ordonat armatei să intensifice atacurile

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat unităților militare ruse care operează în Ucraina să își intensifice operațiunile militare, pentru a preveni atacuri asupra Dubasului și a altor teritorii controlate de Rusia. Potrivit agenției de presă ruse Interfax, Şoigu a inspectat grupările de trupe din Sud şi Centru, care participă la „operațiunea militară specială” din Ucraina.

„Șeful departamentului militar rus a dat instrucțiunile necesare pentru a crește și mai mult acțiunile grupurilor în toate zonele operaționale pentru a exclude posibilitatea regimului de la Kiev de a lansa lovituri masive cu rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și a locuitorilor așezărilor din Donbas și alte regiuni”, a menționat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă.

Aceștia au adăugat că Șoigu a mers în Ucraina pentru a inspectat grupările rusești de trupe „Sud” și „Centru”, care participă la „operațiunea militară specială” a Rusiei în țara vecină. În cadrul vizitei, Șoigu a înmânat medalia „Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse” la doi generali care luptă în Ucraina, „pentru curajul și eroismul lor”.

Institutul pentru Studiul Războiului notează că forțele ruse au început să-și încheie pauza operațională începând de vineri, scrie Digi24. Acestea au lansat vineri o serie limitată de atacuri la nord-vest de Sloviansk, sud-estul Siversk, pe lângă autostrada T1302 Bahmut-Lîsîceansk, la sud-est de Bahmut și sud-vest de orașul Donețk.

Institutul consideră că rușii ar putea alterna între pauze scurte și întărirea atacurilor într-o perioadă de zile înainte de a se angaja într-o operațiune la scară largă. Potrivit sursei, o pauză operațională de 10 zile nu este suficient pentru a regenera pe deplin forțele ruse pentru operațiuni la scară largă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Игорь Чекан, NewsMaker

Vom avea un procuror general până la parlamentare? Ce spune președintele CSP

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, susține că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general, ceea ce înseamnă cel târziu în luna noiembrie. Totuși, el a menționat că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

La emisiunea „Cutia Neagră Plus” de la TV8, Obadă a declarat că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general cu mandat deplin. „Respectiv, luna de final ar fi noiembrie. (…) Asta e maximum ce ne oferă nouă legea. Noi am oferit timp începând cu luna iunie până pe 21 iulie inclusiv (nota red. perioada de depunere a dosarelor). Doritorii de a-și asuma mandatul de procuror general pot depune cerere, scrisoare de motivare, concept de management”, a menționat președintele Consiliului Superior al Procurorilor.

Obadă a declarat că, până în prezent, nu a fost depus niciun dosar în acest sens. „Experiența anilor precedenți ne arată că în ultima zi, în ultima oră, de regulă depun toți”, a precizat el.

Întrebat dacă vom avea un procuror general nou până la alegeri, Obadă a răspuns: „Eu sper că da, fiindcă perpetuarea interimatelor, mai ales din perspectiva procurorului general, generează disfuncționalitate sistemică și descurajează în general sistemul procuraturii. Noi avem nevoie de un procuror general pe mandat, asumarea mandatului deplin. De asta – 21 iulie termen limită de depunere. Noi în 20 de zile, cel mult, trebuie să publicăm lista celor care sunt admisibili pentru interviu și să realizăm interviul. Eu presupun că până pe 11 august, noi trebuie să avem deja lista publicată a celor care sunt admisibili. Între timp noi acumulăm materiale de la ANI, SIS și CNA, comisia medicală – să avem tot pachetul de acte și eventual în perioada săptămânii 11-15 august ar trebui teoretic, dacă e tot ok, să avem și interviul fixat”.

El a spus că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

***

Funcția de procuror general a devenit vacantă după numirea lui Ion Munteanu în calitate de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Între timp, Alexandru Machidon a fost numit procuror general interimar al Republicii Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: