Spitalele municipale au depășit capacitățile de internare a copiilor infectați cu Covid
Full Article 2 minutes read

Spitalele municipale au depășit capacitățile de internare a copiilor infectați cu Covid

Numărul copiilor infectați de Covid este în creștere, iar spitalele municipale au depășit capacitățile de internare. În acest sens Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău solicită implicarea Ministerului Sănătății deschiderea noilor secții de tratare Covid, anume pentru copii în spitalele republicane.

Potrivit primarului Ion Ceban, la Spitalul municipal Boli Contagioase Copii și la Spitalul municipal de Copii „V. Ignatenco” sunt internați, atât pacienți din Chișinău, cât și din republică.

În prezent:

– Spitalul Clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” are disponibile 4 secții cu 117 paturi pentru minorii confirmați cu coronavirus. În prezent, sunt 97 de copii internați.

⁃ 106 paturi pentru copiii cu Covid la SCM Boli Contagioase Copii;

⁃ 30 paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la SCM „Sf. Treime”

⁃ 60 paturi pentru gravide confirmate cu Covid la Maternitatea municipala nr. 2

⁃ La Spitalul Gheorghe Paladi vor fi activate 60 de paturi pentru gravide suspecte sau confirmate cu Covid.

Pentru pacienții adulți sunt disponibile:

– 300 paturi la SCM “Sf. Arh. Mihail”;

– 200 paturi la SCM “Sf. Treime”.

– de luni, 24 ianuarie vor fi activate 150 paturi la SCM de Ftiziopneumologie.

– Sunt pregătite 450 paturi la Departamentul Covid de la Moldexpo.

„Despre această criză am atenționat încă în decembrie, când am solicitat evaluarea în comun cu Ministerului Sănătății a situațiilor medicale Covid în municipiu: nu am fost auziți, nu au fost luate măsuri”, a scris Ceban, într-o postare.

Ministra Săntății, Ala Nemerenco a declarat, pe 21 ianuarie, că din cauza acestei tulpini, numărul cazurilor zilnice cu COVID ar putea ajunge în curând până la zece mii.

În acest context, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a instituit mai multe restricții, precum trecerea elevilor la regimul online de studii, sistarea tuturor manifestațiilor de orice tip, dar și obligativitatea prezentării Certificatului COVID la intrarea în aproape toate spațiile închise.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: