„Spurcăciune! Iuda!”. Dodon, după ce a fost huiduit când s-a prezentat la procuratură: „PAS le dă bani să vină să urle”
Full Article 4 minutes read

„Spurcăciune! Iuda!”. Dodon, după ce a fost huiduit când s-a prezentat la procuratură: „PAS le dă bani să vină să urle”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a prezentat, pe 15 iulie, la Procuratura Anticorupție. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că fostului șef de stat ar urma să-i fie înmânat demersul și materiale privind prelungirea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. La PA, fostul președinte a fost huiduit de un activist civic: „Trădătorule”, „Iuda”, „Spurcăciune”! Imaginile video au fost publicate de TV8.

Fostul șef de stat a comentat, pentru jurnaliști, citarea la procuratură a mamei sale, Galina Dodon. Dodon califică acțiunile procurorilor drept un șantaj psihologic la adresa propriei persoane și spune că toți cei care stau în spatele acestor acțiuni „vor răspunde”.

„Eu niciodată nu voi uita lucrul acesta. Cei care au făcut chestia asta uitați-vă la mine. Maia, se referă și la tine, și la Bulat, și la toți. Nu știu cât o să dureze. O săptămână, două, un an, cinci sau zece… nu contează, dar pentru asta o să răspundeți”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, mama sa, care a fost și ea citată astăzi, 15 iulie, la procuratură, pentru a fi audiată pe marginea provenienței sumelor de bani depistate de procurori în urma perchezițiilor la domiciliul său, ar fi internată în stare gravă la spital. Dodon declară că citarea Galinei Dodon ar fi fost lansată intenționat în ziua în care Moldovagaz a anunța despre noul tarif, de aproape 30 de lei pentru un metru cub de gaze naturale, pe care îl solicită ANRE. Fostul președinte dă asigurări că mama sa ar fi prezentat toate actele de justificare și toate recipisele bancare pentru banii pe care i-ar fi ridicat procurorii în urma descinderilor din 24 mai. „Ei au toate confirmările că nu sunt probleme acolo”, spune Dodon.

În context, Dodon a criticat activitatea procurorilor, catalogând cazul în care el și mai multe rude apropiate sunt învinuite de complicitate la îmbogățirea ilicită drept „o telenovelă” și „show politic”.

„Eu încă o dată îi întreb pe Maia Sandu, pe procurori, pe Bulat, care conduce toată chestia asta și dă indicații, pe Viorel Morari, Ermurache aista e „paleznîi idiot”, îl utilizează pe dânsu, e clar cu dânsu. Ei mamă au? Cu ce ocazie să se lege de părinți?”, se mai întreabă Dodon.

 

 

De menționat că Galina Dodon, mama lui Igor Dodon, nu s-a prezentat astăzi, 15 iulie, la Procuratura Anticorupție, acolo unde urma să îi fie înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei prime doamne, Petru Merineanu. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, audierile au fost amânate urmare a stării de sănătate precare a mamei fostului șef de stat.

Pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: